Guidekurs 2019

En ny guidekurs med syfte att erlägga yrkesexamen för guidetjänster i Borgå startade den 28.1.

Kursdeltagarna utexamineras i slutet av år 2019 och får Finlands Guideförbunds gyllene guidemärke.  Kursen har 16 ivriga deltagare.

Kännetecken för en turistguide, som är auktoriserad av Finlands Guideförbund, är guidemärket med Finland i blått på jordglobens karta. Auktoriseringen erhålls efter guideutbildning som uppfyller förbundets utbildningskrav. Efter att ha godkänt genomfört den mångsidiga skolningen och därpå följande examen blir guiden medlem i guideförbundet och den lokala guideföreningen.

För att upprätthålla sin auktorisering bör guiden regelbundet påvisa sina kunskaper och färdigheter. Detta garanterar de auktoriserade turistguidernas kvalitet som i sin tur garanterar kundförnöjsamheten.